Biserica Creştină Baptistă “Sfânta Treime”

Blog

Scrisoare pentru un potenţial soţ adulter

Dragul meu Soţ,

Dacă îţi preţuieşti viaţa, dacă îndrăgeşti masculinitatea şi onoarea ta, dacă îţi iubeşti familia şi pe Dumnezeu, ascultă de vocea Lui. În timp ce ea îţi şopteşte în ureche, în timp ce buzele ei oferă cea mai dulce miere, în timp ce vorbele ei te alină şi te entuziasmează, ascultă în schimb de cuvintele Sale. Îneacă minciunile ei în înţelepciune.

Ea te ademeneşte spunând, „Vino, să ne îmbătăm de dragoste până dimineaţă, să ne desfătăm cu dezmierdări” (Proverbe 7:18). Ea spune că îţi poate satisface tânjirile tale. Ea spune că nimeni nu va şti. Ea te face să te simţi dorit, dominant. Ea te încoronează ca rege.

Şi ea poate să-ţi ofere câteva din plăcerile promise – pentru un timp.

Dar fii atent la aceste trei cuvinte: dar la urmă.

„Dar la urmă este amară ca pelinul.” Dar la urmă ea este „ascuţită ca o sabie cu două tăişuri” (Proverbe 5:4). Dar la urmă ar fi fost mai bine să dormi în fiecare noapte îmbrăţişând o sabie Katana Japoneză sau o grenadă cu senzori de mişcare.

Dar la urmă vei realiza că ceea ce ai crezut a fi o plăcere nevinovată, ca fiind „adevărata dragoste,” ca fiind drumul spre o satisfacţie de-o viaţă, a fost sicriul în care reputaţia ta, onoarea ta, bunăstarea familiei tale, încrederea şi – dacă nu te pocăieşti – chiar sufletul tău merg să moară. Locuinţa ei plină de secrete este o locuinţa a morţii (Proverbe 7:25-27). Patul ei este un mormânt unde bărbaţii morţi zac.

Suicidul celor fără minte

Ea nu va conduce niciodată la viaţă (Proverbe 5:5). Ea nici nu ştie unde s-o găsească (Proverbe 5:6). Ea nu se gândeşte la Cristos, la bucuria veşnică, la calea îngustă. Dacă o urmezi, te duci ca un bou la măcelărie. Îţi vei sfârşi viaţa de o săgeată care îţi străpunge ficatul (Proverbe 7:22-23).

Dacă am putea dezgropa limbile victimelor ei moarte, ele te-ar avertiza, la fel ca acel om bogat din chinuri, să le eviţi soarta (Luca 16:19-31). A stat la pândă după fiecare (Proverbe 7:12), i-a îmbrăţişat şi i-a sărutat cu poftă pe fiecare şi i-a condus în Şeol.

Moartea va striga, Preacurvia este suicidul celor fără minte (Proverbe 6:32). Oricine se atinge de ea nu va rămâne nepedepsit! (Proverbe 6:29). Pune-ţi capul pe perna ei şi mai apoi scrie-ţi numele pe o piatră de mormânt.

Stai cât mai departe

Iar acum, o, dragă soţ, ascultă-mă! Nu te apropia de ea. Nu te duce lângă patul ei, nici nu te apropia măcar de uşa casei ei (Proverbe 5:8). Nu te înşela singur, nu eşti suficient de puternic să povesteşti inofensiv prin e-mail, prin mesaje târzii noaptea sau să te întâlneşti cu ea la o cină amicală. Stai departe! Poţi îmbrăţişa focul şi să nu te arzi (Proverbe 6:27-28)?

Dar la urmă – oh, ce sfârşit îngrozitor – vei realiza că până la urmă nu este vina ei, ci vina ta. Tu vei geme din cauza poftei tale, când trupul şi carnea ta sunt mistuite. Vei boci, „De ce am urât disciplina şi de ce inima mea a dispreţuit mustrarea? Nu am ascultat de vocea înţelepciunii! Nu am urmat sfaturile celui mai bun prieten al meu! Încet, încet am astupat glasul conştiinţei mele şi am îndepărtat Cuvântul lui Dumnezeu în nebunia mea. Iar acum sunt la marginea distrugerii totale în resturile unei existenţe distruse” (vezi Proverbe 5:11-14).

În viaţa aceasta, vei fi umbra unui bărbat, un schelet. Bucăţile crestate a unei inimi zdrobite vor fi patul tău. Dacă mai ai ceva conştiinţă, ea va deveni duşmanul tău. Vechii prieteni vor tresări când îţi vor auzi numele. Vei fi un om al compătimirii şi al dezonorării (Proverbe 6:33).

Iar în moarte, nu vei fi fost spălat şi făcut nou în sângele lui Cristos, nu vei intra în Împărăţia lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:9). Vei fi pentru totdeauna un curvar. Un om care, trăind pentru el, şi-a dat foc familiei. Un om care, până la urmă, va fi el însuşi aprins de flacăra veşnică.

Soţia ta, vinul tău cel mai de preţ

Mai degrabă, „bea apă din fântâna ta, şi din izvoarele puţului tău” (Proverbe 5:15). Reaprinde pasiunea care a purtat-o pe ea dincolo de pragul casei. Bea din plin din izvoarele ei pentru a-ţi reîmprospăta dragostea. S-a dovedit dragostea ta ca fiind slabă? S-au redus marile tale promisiuni la nişte scâncete? Încinge-ţi coapsele sentimentelor tale şi fii bărbat! Tu, cel care trebuie să te lupţi cu fiecare provocare şi să mori în luptă înainte de a ceda, tu vei fi clătinat de nişte gene care flutură? Nu! Bucură-te de soţia tinereţii tale!

Ea este ca o cerboaică iubită, ca un porumbel graţios (Proverbe 5:18-19). Priveşte-o – are mii de motive în plus pentru care s-o iubeşti, mai multe decât când ai jurat că vei renunţa la toţi pentru ea. Bucură-te de ea! Ea încă mai este acel porumbel, aceea căprioară. Nu o da la schimb pentru un sconcs.

„Fii îmbătat tot timpul de drăgălăşiile ei” (Proverbe 5:19). Asta se referă la prima oară când ai dus-o în dormitor, mai apoi când ţi-a purtat copilul, la aniversarea în care aţi sărbătorit al treilea deceniu al căsătoriei. De fiecare dată! Fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei (Proverbe 5:19). Îmbată-te de pasiune pentru ea, fii dependent de zâmbetul ei, camera în care te afli să se învârtă cu tine când ea intră acolo. Ea este vinul tău cel mai de preţ.

Alege viaţa

Nu fi intoxicat de femeia nepermisă.

De ce? Pentru că toate căile tale – indiferent cât de întunecoasă este camera de hotel – sunt înaintea ochilor lui Dumnezeu (Proverbe 5:21). Poate că soţia ta este departe, dar Domnul nu este. Judecătorul întregului pământ te priveşte. El este acolo cu tine. Şi va fi o tragere de socoteală a faptei haine – fie la Calvar fie în iazul de foc.

El te cheamă chiar acum să alegi viaţa, să alegi pacea, să alegi ascultarea.

Nu fi intoxicat de femeia nepermisă.

De ce? Pentru că nelegiuirile celui rău îl prind pe cel ce le face, şi este strâns apucat de legăturile păcatului său (Proverbe 5:22). Vei fi prins în propria ta pânză. Familia ta va fi chinuită. Numele tău va fi terfelit. Şi vei fi prins de propriul tău rău.

Nici măcar puternicul Samson nu a putut rupe astfel de lanţuri.

Nu fi intoxicat de femeia nepermisă.

De ce? Pentru că vei muri din cauza lipsei disciplinei (Proverbe 5:25). Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Din cauza lipsei tale de disciplină, îţi va lipsi aceea tăiere a ceea ce te duce în păcat, îţi va lipsi pocăinţa şi credinţa adevărată, şi vei fi dus în iad (Matei 5:27-30).

Dragul meu soţ, nu abandona soţia ta preţioasă. Nu abandona onoarea şi masculinitatea ta. Nu abandona mărturia ta. Nu abandona Dumnezeul Tău. Lasă ca fidelitatea şi dragostea lui Cristos să cucerească inima ta din nou pentru soţia ta. Fii îmbătat de soţia ta. Şi de Mirele nostru.

Sursa: https://www.desiringgod.org/articles/where-dead-men-lie

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *