Biserica Creştină Baptistă “Sfânta Treime”

Blog

Avertizare: Vine Crăciunul!

Se apropie. Semnele deja apar şi ar trebui să te consideri avertizat. Familia ta este pe cale să fie atacată. Nu, nu va fi un atac terorist, un uragan sau un incendiu. Nu, acest atac este mult mai subtil, seducător şi atractiv, dar infinit mai periculos.

Familia ta este pe cale să fie atacată de sezonul sărbătorilor.

Poate te întrebi, Despre ce vorbeşti? Dă-mi voie să-ţi explic.

Sezonul Adventului a sosit peste noi. Ar trebui să fie un timp minunat şi liniştit, aducându-ne aminte de răspunsul suprem al lui Dumnezeu faţă de purtătorii chipului Său care sunt pierduţi şi răzvrătiţi. Acest răspuns nu a fost să-i condamne, ci să le ofere supremul cadou plin de har – cadou ce îl conţine pe El însuşi – în persoana Fiului Său. Dar în loc să fie un sezon liniştit de închinare şi celebrare, Adventul s-a dezvoltat într-un război spiritual ce are în centru familia ta.

Nu am nici o problemă cu decoraţiile frumoase, cu sărbătorile în familie sau cu oferirea darurilor. Sezonul Crăciunului poate fi un timp în care familia se adună din nou, reînnoieşti relaţii şi îţi exprimi dragostea unul faţă de celălalt. Dar sunt îngrijorat pentru că există un război cu privire la ce poveste va defini credinţa copiilor noştri cu privire la cine sunt ei, ce au nevoie şi pentru ce să trăiască.

Fiecare fiinţă umană îşi extrage semnificaţia dintr-o poveste definitorie. Sezonul Adventului a devenit o luptă între două poveşti – una seducătoare şi atractivă, dar în mod fundamental greşită; şi cealaltă plină de smerenie, dar de care fiecare persoană are nevoie.

Falsa poveste de Crăciun

„Povestea de Crăciun” pe care societatea ce ne înconjoară o spune copiilor noştri, îi aşează pe ei în centru, locul pe care numai Dumnezeu ar trebui să-L aibă. Caută împlinirea în creaţie în loc s-o caute în închinarea Creatorului. Face din plăcerea fizică nevoia noastră principală în loc s-o caute în intervenţia salvatoare a Răscumpărătorului. Este dominată de confortul momentului în loc să fie împodobită de priorităţile veşnice.

În orice fel, povestea pe care copii noştri o vor auzi din nou şi din nou în timpul acestui sezon este periculos de greşită când se discută cine sunt ei şi ce au ei nevoie. Îi provoacă să găsească confort acolo unde nu se găseşte confort, să-şi pună speranţa în lucruri care nu o pot oferi, să creadă că ei pot realiza ceea ce numai Mesia poate.

Adevărata poveste de Advent

Dar spre deosebire de falsa „poveste de Crăciun”, adevărata „Poveste de Advent” este plină de smerenie şi neatractivă. Este o poveste tristă cu privire la o lume zdrobită de păcat, locuită de rebeli egoişti care participă de bună voie la propria lor distrugere. Vorbeşte despre fiinţe create ca să trăiască pentru Dumnezeu dar care în fiecare mod trăiesc pentru ele însele. Această poveste vorbeşte despre detronarea Creatorului şi întronarea creaţiei Sale. Vorbeşte despre o condiţie atât de disperată încât Dumnezeu a făcut ceea ce este de necrezut, trimiţându-şi Fiul pentru a fi Mielul de jertfă pentru răscumpărare. De ce a venit Isus? Pentru că eram atât de pierduţi, de înrobiţi, de auto-înşelaţi încât nu exista altă cale.

Vezi, până când copii tăi nu aud şi nu înţeleg vestea rea, vestea bună nu va fi atractivă pentru ei. Vestea că Isus a venit într-o misiune glorioasă a harului pentru a trăi, a muri şi a înviat în locul nostru este vrednică de sărbătorire atunci când înţelegi că este singura noastră speranţă.

Luptă-te adevărata bătălie

Bătălia Adventului nu este dacă să cântăm colinde caraghioase de sezon versus colinde centrate în Evanghelie sau dacă să avem momente de închinare versus mese îmbelşugate cu familia. Nu, bătălia este cu privire la ce poveste a identităţii, nevoii, semnificaţiei şi scopului vor crede copii tăi şi îşi vor dedica inima.

Viaţa este cu adevărat o bătălie a poveştilor şi bătălia se dă cu mai mare ferocitate atunci când adevărata poveste se doreşte a fi rostită cu voce tare.

Aşadar bucură-te de cadouri, decoraţii şi mâncare bună, dar începe pregătindu-ţi familia din timp anul acesta pentru bătălia ce va veni, spunându-le adevărata poveste. Înainte să fii distras de toate tradiţiile sărbătorii, porneşte lupta pentru inima copiilor tăi.

5 arme pe care să le foloseşti în bătălia pentru inimă

Iată 5 moduri prin care să-ţi ajuţi copii să se concentreze pe adevărata poveste de Advent:

  1. Începe din timp. Nu poţi începe prea devreme sau să spui adevărata poveste de prea multe ori, de vreme ce povestea falsă se găseşte peste tot. Nu aştepta până în ziua Crăciunului ca să spui familiei tale Cuvântul lui Dumnezeu.
  2. Spune-le vestea rea. Protejează-ţi familia de veştile false spunându-le vestea rea despre păcatul lor şi despărţirea de Dumnezeu. Vestea bună nu este bună până când nu auzim mai întâi vestea rea, iar răscumpărarea devine frumoasă când înţelegem profunzimea nevoii noastre.
  3. Avertizează-i cu privire la povestea falsă. Bucură-te de tradiţii şi timpul frumos, dar profită de oportunitate pentru a le spune cum şi de ce povestea falsă pe care copii tăi o aud din nou şi din nou, nu este adevărată.
  4. Prezintă-L pe Isus ca fiind darul darurilor. Arată-ţi dragostea oferind daruri, dar adu-le aminte copiilor că ceea ce este creat nu poate aduce împlinire, iar singura noastră speranţă se găseşte într-un singur Dar – persoana, prezenţa, lucrarea şi harul lui Isus.
  5. Adu povestea Adventului peste tot. Sezonul Adventului ne dă oportunitatea minunată de a ne ajuta copii să se înţeleagă pe ei înşişi şi totul din viaţa lor din perspectiva naşterii, vieţii, morţii şi învierii lui Isus. Povestea Adventului le spune cine sunt, ce au nevoie şi pentru ce să-şi trăiască viaţa. Această poveste este singura cale de încredere pentru a înţelege logica vieţii lor persoanele.

Nimic nu este mai important decât a-i ajuta pe copii tăi să înţeleagă că harul lui Isus străluceşte mai puternic decât orice alt dar pe care lumea-l oferă. Este o lumină care nu se va stinge niciodată şi care nu poate fi ascunsă.

Sursa: https://www.thegospelcoalition.org/article/warning-christmas-is-coming/, autor: Paul Tripp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *